Rólunk

Ennél valami ínycsiklandót? Új ízekre vágysz?

A grúz konyha isteni, talán az egyik legjobb a világon. Olyasvalami, amiben érdemes elmerülni és akár elveszni is, hiszen mindig akad újabb felfedeznivaló. A rendkívüli ízeket és pazar élményeket gasztronómiai csodaként élheti meg az érdeklődő. Éttermünkben tapasztalt grúz személyzet készíti az autentikus ételeket, melyek mindig friss és a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, eredeti grúz receptek alapján. Ételeink jellegét a tömérdek dió, a domináns fűszerek (menta, bazsalikom, kapor, kerti zsázsa, tárkony, koriander, csombor), a házi sajtok, a frissen sült kenyerek és a sok zöldség adja. Elmaradhatatlan a zöldhagyma, a paradicsom, az uborka és a retek. A különböző húsételek mellett a vegetáriánus ételek széles skáláját is kínáljuk. Nálunk megtalálod az olyan méltán híres grúz specialitásokat, mint a hacsapuri, a hinkali, a csakapuli, a gebzsalia, a harcso, a szacivi, a lobio, vagy akár a fűszeres dióval töltött padlizsán. Friss fűszernövényekből és zöldségekből pedig ízletes és változatos salátákat, és rengeteg más, egzotikus ételkülönlegességet készítünk vendégeink számára. Éttermünk további különlegessége, hogy saját készítésű sajttal és kenyérrel fogadjuk vendégeinket.

Italaink közül a kiváló – földbe vájt agyagamforában, hagyományos módon érlelt – grúz borainkat érdemes kiemelni, és a ChaCha-t, ami nem tánc, hanem egy – népszerű, hagyományos, grúz – alkoholos ital. Legalább ötven fokos, többnyire törkölyből készül és grúz vodkaként is definiálják. Batumiban van egy tér, ahol egész nyáron, naponta öt percre az egyik szökőkútból ChaCha folyik. Méltán híres a nálunk is megtalálható Borjomi ásványviz is, ami sós ízű, zamatos, szénsavas ásványvíz. Mindenképpen érdemes ezeket kipróbálni!

Célunk, hogy éttermünkben, a lehető legtöbbet – amit egy étkezés alatt csak lehetséges – megmutassunk neked Grúziáról és az ínycsiklandozó, grúz finomságokból. Kisgyermekes látogatóinkra gondolva egy játszósarkot is kialakítottunk az étterem belső helyiségében.

Ha szereted a bőséges, változatos és nagy múlttal rendelkező ételeket, nem fogsz csalódni nálunk! Térj be hozzánk, s mi örömmel látunk!

Megnézem az étlapot!