Rólunk

Hogyan kezdődött?

Történetünk meglehetősen egyszerűen, Grúziában kezdődött…

Hogy hol van Grúzia? Hát ott, ahonnan feltehetően a történelem legrégebbi borai származnak, és ahol a világ első keresztény államainak egyikke létrejött. Grúzia viszontagságos történelme ellenére a Kaukázus egyik gyöngyszeme, és lakóinak, a grúzoknak mi magyarok sem vagyunk idegenek. A grúzok rokon-, illetve rokonsorsú népnek tekintik a magyarokat. Ennek alapja vélhetően a Kaukázusban elveszett nyolcadik magyar törzs legendája, amit Grúziában talán még többen ismernek, mint Magyarországon. A rokon sors érzése pedig abból táplálkozik, hogy Grúzia hányatott történelme során nagyrészt ugyanazon hódítóktól és elnyomóktól szenvedett, mint hazánk.

Az Aragvi grúz étterem üzletvezetője és tulajdonosa, Kantaria Bondo, közel harminc évvel ezelőtt a grúz-magyar barátság jegyében, a grúz állam küldöttjeként érkezett Tbilisziből Magyarországra. Mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismertesse és népszerűsítse hazája hagyományos, ám számunkra ismeretlen ízeit. Korábbi tapasztalata, valamint a szakácsművészet és a vendéglátás iránti szenvedélye hívta életre az Aragvi grúz éttermet Budapest második kerületében, az Ürömi közben.

TovábbMegnézem az étlapot!

Rólunk mondták…

"Kedves Bondo, nagyon jó Nálad! Régóta ismerjük egymást, mindig is nagyon ízletes grúz ételekkel és igen jó borokkal kínáltál. Ugye megtartod-e szokásodat? Hozzád mindig örömmel jöttem, és sokszor vissza akarok még térni. Sok grúz étteremben voltam szerte a világban, Moszkvától New Yorkig, de még egy ilyen nincs!"
Dr. Kun Miklós, történész, Budapest
"A hangulatos budai étteremben kellemes atmoszféra, barátságos kiszolgálás és letisztult formák vártak. Az ételek kifogástalanok, friss, ízletes, különleges ízkombinációkkal. A lazac steak igazi ízbomba. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A kiszolgálás hibátlan, a hétköznapitól eltérő igényekre is figyelnek."
Gallai Judit, angol tanár, Miskolc

"Szeretünk az Aragviba járni, mert mindig meglepnek minket valami inycsiklandó, finom étellel. Itt minden különleges, speciális grúz fűszerekkel készül. Számunkra új, de nagyon ízletes finomságok ezek. Érdemes kipróbálni az éttermet, csak ajánlani tudom. A hely, a hangulat, az ételek sokasága és a kitűnő minőségű, híres grúz borok méltán képviselik az igazi grúz konyhát és vendégszeretetet."
Vargányi Andrea, üzletvezető-helyettes, Budapest
"Korábban nem ismertem a grúz ételeket, így érdeklődve vártam, hogy milyen benyomásaim születnek. Imádok itt enni, utánozhatatlanul finom, nagyon ízletes ételeket fogyaszthattam. A rendezvényen, amit itt tartottunk, roskadásig tele voltak az asztalok mindenféle finomsággal. Nagy kedvencem lett a hacsapuri és a vasalt csirke. Ide garantáltan visszajövök még, mert itt jól éreztem magamat."
Bodnár Bence, kereskedelmi ügyintéző, Encs

Étlap

Ennél valami ízleteset?

Rövídített étlap

  1. aragvi salata

    Aragvi saláta

    Ft 1 600

    Klasszikus grúz saláta, rusztikus zöldség szeletekkel.
    Uborkát, paradicsomot, paprikát és friss fűszernövényeket tartalmaz.
    Nem csak egészséges, de nagyon jóízű is. Vegetáriánusoknak is ajánljuk!
    /
    Салат из огурцов и помидорoв по-крестьянски.
    /
    Classic Georgian salad: cucumber, tomatoes and fresh herbs.

  2. Fuszeres dióval töltött padlizsán

    Dióval töltött padlizsán

    Ft 1 600

    Fűszeres dióval és gránátalmával töltött sült padlizsán szeletek.
    Éttermünk egyik legkedveltebb hideg előétele.
    Vegetáriánus ételválasztási opció.
    /
    Баклажаны c opeхaми.
    /
    Eggplant filled with spiced walnut.

  3. szuluguni

    Szuluguni

    Ft 1 600

    A szuluguni grúz sajt házi készítésű, lágy állagú fehér sajt,
    amit eredeti grúz recept alapján állítunk elő.
    Friss, házi tejből készítjük. Füstölt változata is ízletes.
    /
    Сыр домашнего приготовления.
    /
    Homemade cheese.

  4. harcso

    Harcso

    Ft 1 050

    A harcso grúz leves egy pikánsan fűszerezett, sűrű állagú,
    enyhén csipős, paradicsomos marhaszegyleves.

  5. grillezett baranyborda

    Grillezett bárányborda

    Ft 3 400

    A báránybordák elkészítés előtti tömege: 250 gramm.
    /
    Бaрaньи рёбрышки нa грилe.
    /
    Grilled lamb ribs.

  6. Lazac saslik

    Lazac Saslik

    Ft 3 200

    A lazac saslik friss norvég lazac darabokból készül, amit faszenen
    grillezünk és különleges grúz fűszerekkel ízesítünk.
    Gránátalma szósszal ajánljuk a fogyasztását!
    /
    Шашлык из лосося.
    /
    Salmon shashlik.

  7. Skmeruli

    Skmerüli

    Ft 4 200

    Skmerüli: Cserépedenyben sütött vasalt csirke. Amit tejes,
    fokhagymás szószban készítünk el számodra.
    /
    Цыплёнок в мoлoчнoм соусе, тушёный в горшке.
    /
    Sauce with milk, served in a clay pot.

  8. hacsapuri megruli

    Hacsapuri Megruli

    Ft 3 200

    Dupla adag sajttal töltött sült tészta.
    Vegetáriánus ételválasztási opció.
    /
    Тесто с двойным сыром.
    /
    Double cheese filled flatbread.

  9. kapros ujburgonya

    Kapros sült burgonya

    Ft 800

    A kapros sült burgonya vajban készül és friss kaporral van ízesítve.
    Szezonálisan újburgonyából készítjük ezt a köretet.
    Remek vegetáriánus ételválasztási opció.
    /
    Молодой картофель с маслом и укропом по-сезону.
    /
    Baby potatoes roasted in butter with dill (seasonal offer).

    Szezonálisan újburgonyából készül!
  10. medog

    Medog grúz édesség

    Ft 800

    A Medog grúz édesség egy vékony mézes lapokból álló, lágy, krémes sütemény. Kézzel készítjük a legfrisebb és legjobb minőségű alapanyagokból. Kóstold meg! Legyen egy édes napod! Vegetáriánus ételválasztási opció.
    /
    Медовик.
    /
    Cake with Honey.

Rövídített itallap

  1. Borjomi

    Borjomi grúz ásványvíz

    Ft 650

    A Borjomi grúz ásványvíz szénsavas ásványvíz, ami vulkanikus eredetű, és természetes módon,
    a szénsav segítségével tör a felszínre 8-10 km mélyről. A földfelszínre 38-41 Celsius fokosan kerül,
    ami nem jellemző a legtöbb ásványvízre. A Kaukázus sziklái több mint 60 féle ásványi anyaggal gazdagították.
    Jótékony hatása már 1500 éve ismert.
    0,33 l

  2. Zedazeni gruz udito

    Zedazeni grúz üdítő ital

    Ft 1 200

    A Zedazeni grúz üdítő ital egy grúz szénsavas és alkoholmentes üdítő ital család természetazonos aromákkal.
    A tiszta gyümölcsös ízek kedvelőinek. Három különböző ízben – körte, citrom vagy tárkony – 0,5 literes üveg
    kiszerelésben kapható.

  3. Kindzmarauli Marani Voros Bor

    Kindzmarauli Marani 10 cl

    Ft 1 250

    A Kindzmarauli Marani különleges grúz szőlőültetvényről,
    a híres Saperavi szőlőtőke terméséből készített minőségi
    félédes vörösbor. Selymes ízén érezhető a fantasztikus cseresznye
    és fekete ribizli harmonikus íze. Desszertek, édes kekszek és lágy
    sajtok mellé remek választás.

    11,5% alkoholtartalommal
    0,75 l / üveg 8 900 Ft

  4. Mukuzani Marani Voros Bor

    Mukuzani Marani

    Ft 1 300

    A Mukuzani Marani minőségi száraz vörösbor a méltán híres
    Saperavi szőlőből készül, ami az Alazani folyó déli partjainál terem.
    A bor aromáján fantasztikusan átüt a fekete cseresznye és
    az étcsokoládé íze, valamint vanília és némi fűszeraroma is.
    Grillezett húsokhoz és sajtokhoz kiváló választás.

    13,5% alkoholtartalommal

    0,75 l / üveg – 9 250 Ft

  5. Marani Separavi grúz vörösbor

    Marani Saperavi 10 cl

    Ft 1 100

    A Saperavi száraz, minőségi grúz vörösbor a Saperavi szőlőből készül.
    Gazdag lilásvöröses szín jellemzi, valamint erdei gyümölcs
    és cseresznye illat és aroma harmonikus egyvelege.
    Az ízvilága kiegyensúlyozott, kellemesen fűszeres.
    Marha, bárányhús, illetve grillezett sült húsok mellé ajánljuk.

    13,5% alkoholtartalommal
    0,75 l / üveg – 8 500 Ft

  6. Marani Chacha Pálinka

    Marani Chacha 4 cl

    Ft 1 500

    A Marani Chacha Grúzia közkedvelt, nemzeti itala.
    Egy klasszikus, dupla gőzölésű pálinka párlat, ami
    a grúz Khaketi szőlővidék terméseiből készül.
    Kellemes komplex aromája a sárga szilva és
    friss mandula ízét idézi.
    Most már az Aragvi Grúz Étteremben is megkóstolhatod!

    40% alkoholtartalommal
    0,5 l / üveg – 16 000 Ft

Egy palack bor nem más,
mint egy üvegbe zárt költemény.

Csapatunk

Akik elhozzák neked Grúziát...

Kantaria Bondo

Étterem tulajdonos és üzletvezető

1989 jöttem Tbilisziből Budapestre, azzal a céllal, hogy megismertessem a Magyarországon élő emberekkel a grúz szakácsművészetet és kultúrát. Az Aragvi étteremben kitűnő, kaukázusi ételeket fogyaszthatsz, amit grúz éttermi személyzet készít el számodra. Nálunk megkóstolhatod a legjobb borokat, valamint a méltán híres ásványvizeket és üdítőket, egyenesen Grúziából.

Shorena Khasia

Szakács

Nagyon örültem, amikor Bondo felkért, hogy Magyarországra jöjjek és az éttermében dolgozzak. Érdekesnek találtam, hogy megismerhetek egy másik országot és kultúrát. Kihívásnak tekintem, hogy megmutathatom hazám ételeit, átadhatom tudásomat és tapasztalataimat. Fantasztikus érzés, hogy a közreműködésemmel új ételekkel, ízekkel gazdagíthatom a kedvenc harapnivalóid listáját.

Matok Stefan

Felszolgáló

Szerbiából érkeztem néhány éve Budapestre, és boldogan csatlakoztam felszolgálóként az Aragvi grúz étterem csapatához. A munkám során, nap mint rengeteg emberrel találkozom. Komolyan veszem a napi feladataimat, a hozzánk betérő látogatók kéréseit örömmel és készségesen teljesítem. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor elégedetten köszöni meg a vendég az általam ajánlott, vagy tálalt ételeket, italokat.

Rendezvényeidhez ideális helyszínt biztosítunk.
Keress bennünket bizalommal!

Blog

Ne maradj le semmiről!

Asztalfoglalás

Foglalj helyet még ma!

Asztalfoglalás:
Kapcsolattartó adatai:
Asztalfoglalásodat követően, annak feldolgozása után, legkésőbb 24 órán belül válasz e-mailt és/vagy visszaigazoló e-mailt küldünk!

Kapcsolat

Cím:
Aragvi Grúz Étterem
1023 Bp. II. kerület, Ürömi köz 2.

Telefonszám:
06/1 - 293 28 88

E-mail cím:
info@aragvi.hu

Nyitva tartás:
Kedd - Vasárnap 12:00 - 24:00
Hétfőn zárva