Rólunk

Hogyan kezdődött?

Történetünk meglehetősen egyszerűen, Grúziában kezdődött…

Hogy hol van Grúzia? Hát ott, ahonnan feltehetően a történelem legrégebbi borai származnak, és ahol a világ első keresztény államainak egyikke létrejött. Grúzia viszontagságos történelme ellenére a Kaukázus egyik gyöngyszeme, és lakóinak, a grúzoknak mi magyarok sem vagyunk idegenek. A grúzok rokon-, illetve rokonsorsú népnek tekintik a magyarokat. Ennek alapja vélhetően a Kaukázusban elveszett nyolcadik magyar törzs legendája, amit Grúziában talán még többen ismernek, mint Magyarországon. A rokon sors érzése pedig abból táplálkozik, hogy Grúzia hányatott történelme során nagyrészt ugyanazon hódítóktól és elnyomóktól szenvedett, mint hazánk.

Az Aragvi grúz étterem üzletvezetője és tulajdonosa, Kantaria Bondo, közel harminc évvel ezelőtt a grúz-magyar barátság jegyében, a grúz állam küldöttjeként érkezett Tbilisziből Magyarországra. Mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismertesse és népszerűsítse hazája hagyományos, ám számunkra ismeretlen ízeit. Korábbi tapasztalata, valamint a szakácsművészet és a vendéglátás iránti szenvedélye hívta életre az Aragvi grúz éttermet Budapest második kerületében, az Ürömi közben.

TovábbMegnézem az étlapot!

Rólunk mondták…

"Kedves Bondo, nagyon jó Nálad! Régóta ismerjük egymást, mindig is nagyon ízletes grúz ételekkel és igen jó borokkal kínáltál. Ugye megtartod-e szokásodat? Hozzád mindig örömmel jöttem, és sokszor vissza akarok még térni. Sok grúz étteremben voltam szerte a világban, Moszkvától New Yorkig, de még egy ilyen nincs!"
Dr. Kun Miklós, történész, Budapest
"A hangulatos budai étteremben kellemes atmoszféra, barátságos kiszolgálás és letisztult formák vártak. Az ételek kifogástalanok, friss, ízletes, különleges ízkombinációkkal. A lazac steak igazi ízbomba. Mindenkinek csak ajánlani tudom! A kiszolgálás hibátlan, a hétköznapitól eltérő igényekre is figyelnek."
Gallai Judit, angol tanár, Miskolc

"Szeretünk az Aragviba járni, mert mindig meglepnek minket valami inycsiklandó, finom étellel. Itt minden különleges, speciális grúz fűszerekkel készül. Számunkra új, de nagyon ízletes finomságok ezek. Érdemes kipróbálni az éttermet, csak ajánlani tudom. A hely, a hangulat, az ételek sokasága és a kitűnő minőségű, híres grúz borok méltán képviselik az igazi grúz konyhát és vendégszeretetet."
Vargányi Andrea, üzletvezető-helyettes, Budapest
"Korábban nem ismertem a grúz ételeket, így érdeklődve vártam, hogy milyen benyomásaim születnek. Imádok itt enni, utánozhatatlanul finom, nagyon ízletes ételeket fogyaszthattam. A rendezvényen, amit itt tartottunk, roskadásig tele voltak az asztalok mindenféle finomsággal. Nagy kedvencem lett a hacsapuri és a vasalt csirke. Ide garantáltan visszajövök még, mert itt jól éreztem magamat."
Bodnár Bence, kereskedelmi ügyintéző, Encs

Étlap

Ennél valami ízleteset?

Egy palack bor nem más,
mint egy üvegbe zárt költemény.

Csapatunk

Akik elhozzák neked Grúziát...

Kantaria Bondo

Étterem tulajdonos és üzletvezető

1989 jöttem Tbilisziből Budapestre, azzal a céllal, hogy megismertessem a Magyarországon élő emberekkel a grúz szakácsművészetet és kultúrát. Az Aragvi étteremben kitűnő, kaukázusi ételeket fogyaszthatsz, amit grúz éttermi személyzet készít el számodra. Nálunk megkóstolhatod a legjobb borokat, valamint a méltán híres ásványvizeket és üdítőket, egyenesen Grúziából.

Shorena Khasia

Szakács

Nagyon örültem, amikor Bondo felkért, hogy Magyarországra jöjjek és az éttermében dolgozzak. Érdekesnek találtam, hogy megismerhetek egy másik országot és kultúrát. Kihívásnak tekintem, hogy megmutathatom hazám ételeit, átadhatom tudásomat és tapasztalataimat. Fantasztikus érzés, hogy a közreműködésemmel új ételekkel, ízekkel gazdagíthatom a kedvenc harapnivalóid listáját.

Matok Stefan

Felszolgáló

Szerbiából érkeztem néhány éve Budapestre, és boldogan csatlakoztam felszolgálóként az Aragvi grúz étterem csapatához. A munkám során, nap mint rengeteg emberrel találkozom. Komolyan veszem a napi feladataimat, a hozzánk betérő látogatók kéréseit örömmel és készségesen teljesítem. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor elégedetten köszöni meg a vendég az általam ajánlott, vagy tálalt ételeket, italokat.

Rendezvényeidhez ideális helyszínt biztosítunk.
Keress bennünket bizalommal!

Blog

Ne maradj le semmiről!

Asztalfoglalás

Foglalj helyet még ma!

[booking-form] Asztalfoglalásodat követően, annak feldolgozása után, legkésőbb 24 órán belül válasz e-mailt és/vagy visszaigazoló e-mailt küldünk!

Kapcsolat

Cím:
Aragvi Grúz Étterem
1023 Bp. II. kerület, Ürömi köz 2.

Telefonszám:
06/1 - 293 28 88, 06 20 919 2992

E-mail cím:
info@aragvi.hu

Nyitva tartás:
Kedd - Vasárnap 12:00 - 22:00